stanley cup

Så slutade Jakob Silfverbergs Ottawadebut

New York Rangers vände och vann i Ottawa över Senators med 3-2 och nu avgörs serien i en sjunde och direkt avgörande match på torsdag.

Ottawa hade Daniel Alfredsson tillbaka och spelade dessutom med Jakob Silfverberg.

Det började bra för Brynäs SM-hjälte. I hans första NHL-byte någonsin fick han i väg ett skott mot Rangers målvakt Henrik Lundqvist. Silfverberg som inledningsvis matchades i förstakedjan tillsammmans med Jason Spezza och Milan Michalek fick sammanlagt nio minuters speltid i nattens match.

När Jakob Silfverberg var inne på isen hördes också den nu välkända ramsan "Oh ah Silfverberg, Oh ah Silfverberg".

Ottawa tog ledningen med 1-0 genom sin specielle bråkmakare Chris Neill.

Den förste perioden bjöd också på ett gammeldags slagsmål mellan just Neill och Rangers Brandon Prust som dessförinnan hade tacklat Erik Karlsson långt efter att han släppt pucken, utan att bestraffas för detta. Rangers vann sen andra perioden med 3-0

Henrik Lundqvist storspelade och spikade igen kassen fullständigt i den tredje perioden då han bombarderades av skott av bland andra Daniel Alfredsson

Rangers målvakt räddade 25 av 27 skott, 14 av dem kom i tredje perioden.

Ottawa Senators följer exakt samma mönster i slutspelet som Washington Capitals- vann en borta till 1-1, förlorade sen hemma till 2-1 vann sen två raka hemma och borta innan de vände hem med en 3-2 ledning i matcher.

De hade båda därmed ett läge att avsluta inför sin hemmapublik och skrälla från sin sämre tabellposition.

Men inget av lagen lyckades förvalta läget och nu är Boston Bruins favoriter hemma mot Washington Capitals på onsdag och Rangers favoriter hemma på torsdag mot Senators.

Annika Greder Duncan
radiosporten@s.se