Västervik

Inspirationsdag försöker locka folk att starta eget

1:30 min

Arbetsförmedlingen vill att fler skall starta egna företag. För att lyckas med detta har det idag arrangerats en inspirationsdag på många håll runt om i landet, bland annat i Västervik.

Ett tiotal företag, myndigheter och organisationer fanns idag på plats i Arbetsförmedlingens lokaler i Västervik. Antalet intresserade kvinnor och män var väl drygt det dubbla. Tanken med den här inspirationsdagen, som arrangeras på ett 20-tal platser i landet är att väcka en gnista av företagande i besökarna.

– Jag älskar att vara vara bland människor, med människor och hjälpa människor. Jag vet att alla är bra på någonting, säger Claudia Fidelius som idag tagit sig till Västervik från Oskarshamn.

Hur mycket närmre ett företagande har du kommit idag?

– Mycket närmre faktiskt. Det känns faktiskt som att nu kanske det äntligen kommer att hända någonting. Jag har ju hållit på i 10 år, Clarie-Ann Stigsdotter från Mönsterås.

Under dagen kunde besökarna lyssna på föredrag om tillexempel kvinnligt företagande eller hur man kan få bidrag när man startar upp sitt nya företag. Babis Papadopoulos som jobbar som startaeget-handläggare på Arbetsförmedlingen i Västervik är nöjd med dagen, även om han hade hoppats på lite fler besökare.

– Många går säkert i tankar om att vilja starta företag. Vi ville bjuda in till den här dagen för att man skall kunna få ställa frågor för att kanske kunna arbeta vidare med den där gnistan, säger Babis Papadopoulos.

Så det handlar inte om att ni vill försöka göra er av med folk som ni har svårt att få ut i arbete?

– Nej definitivt inte, utan Sverige behöver fler företag, säger Babis Papadopoulos.