Örjan Rambergs återkomst till Göteborg

1:34 min

Givna publikfavoriter samsas med nyskrivet, alla med temat makt som gemensam nämnare. Vi har tagit del av Stadsteaterns program för kommande spelår.

"Moral & förfall, pengar & skuld, korruption & revolution. Och en jäkla massa passion." Med dom orden presenterade Stadsteatern sitt program för kommande spelår. Pamela Jaskoviak, dramatiker, poet och radiokrönikör från Göteborg kommer att inleda historien i "Colletes kobok" med en kontaktannons:

"Dumpad. Arbetslös. Sysslolös. Ensam. Bitter. Sladdriga lår. Fallfrukter till bröst. Intressen: verklighetsflykt, lådvin..."

I Richard Turpins science fiction-saga Mittens Rike har Kina tagit den roll USA länge haft som västvärldens centralmakt och kulturbärare, och Göteborg har blivit ett exotiskt resmål för stressade kineser.

- Man kommer alltså att vilja se svenskar i knätofs och man vill ha oss som samer även om vi inte är det, berättar Turpin om sitt ännu inte färdigskrivna manus.

Bland de troliga publikfavoriterna finns Carin Mannheimers tidigare succé "I sista minuten", Shakespearkomedin "Lika för lika" med Örjan Ramberg i en av huvudrollerna och folkära duon Gerd Hegnell och Sven Wollter som under högtidliga former skiljer sej i Kristina Lugns "Rut och Ragnar".

Kennet Tonef