Fotboll

Oavgjort mellan Brage och Ljungskile igår

2:20 min

Superettanmötet mellan Brage och Ljungskile slutade 1-1 (1-1). Brage låg närmare segern, men lyckades inte förvalta målchanserna som skapades i den andra halvleken.

Brage hade naturligtvis siktat in sig på tre poäng i hemmamötet mot ett skadedrabbat Ljungskile. Spelmässigt var laget också värt full utdelning.

När laget tog ledningen - Daniel Åkervall i den 26 minuten efter en frispark - så försvann dock intentionerna i den stabila inledningen. Ljungskile kvitterade på en spelvändning sju minuter före paus.

- Många av oss tycker att det är en solklar offside som föregår målet. Men domarna tycker tvärtom och sånt händer i fotboll. Vi borde dock agerat bättre i sekvenserna före målskottet, säger Brages tränare Bosse Wålemark.

I den andra halvleken var Brage klart närmast ett ledningsmål. Allra närmast var inhopparen Peter Nilsson, som från nära håll träffade ribbans underkant, fint framspelad av Mats Cato Moldskred.

Brage hade vid seger tagit ett kliv uppåt i tabellen. Nu är laget kvar på undre halvan och i nästa match, på onsdag, väntar Trelleborg på bortaplan.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se