Lite talar för en koalitionsregering i Grekland

1:30 min

Överläggningarna mellan Greklands president Carolos Papoulias och ledarna för landets tre största partier har avslutats. Det enda som verkar klart är att det stora vänsterpartiet Syriza inte kommer att vara med i en samlingsregering och står fast vid sitt krav att lånevillkoren med IMF och de andra euroländerna måste omförhandlas.

Just innan mötet sa ledaren för konservativa Ny demokrati Antonis Samaras, att Grekland borde bilda en interimsregering under två år för att hålla kvar Grekland i eurosamarbetet.

"Det grekiska folket gav oss ett mandat för att samarbeta för en förändrad politik, men att samtidigt stanna inom euron" sa Samaras.

Och Syrizaledaren Alexis Tsipras sa för en stund sedan att det finns en överenskommelse om en interimsregering med tre partier, vilket tolkas som om det lilla EU-vänliga Demokratisk vänster, skulle ingå tillsammans med Pasok och Ny Demokrati.

Men Demokratisk vänster kommenterade Syriza-ledaren Tsipras påstående med att dementera uppgifterna om en överenskommelse i regeringsfrågan. "Förtal och lögn", hette det från partiet.

Klockan klämtar nu än en gång för Grekland.

I förmiddags satte sig den grekiska presidenten Karolos Papoulias med partiledarna i de tre största partierna; konservativa Ny demokrati, vänsterpartiet Syriza och socialistpartiet Pasok för att försöka få dem att komma överens om att bilda en koalitionsregering.

Men lite talar för att presidenten lyckas.

De grekiska partierna har hittills stått långt ifrån varandra i grundfrågan som hittills omöjliggjort en regering - frågan om partierna ställer upp på de åtstramningar som andra EU-länder begärt för att ge Grekland nya nödlån.

Vänsterpartiet Syriza har inte velat ingå i en regering som vill fullfölja åtstramingspaketen och det mindre vänsterpartiet demokratisk vänster har sagt att de inte kan sitta i regering utan Syriza.

Senare i dag eller i morgon väntas presidenten träffa de fyra andra mindre partierna.

Klart är i alla fall att röran inom den grekiska inrikespolitiken närmar sig ett slut. Lyckas inte presidenten med sina medlingsförsök före torsdag så blir det troligen nyval i juni.