Dagens gäst

Camilla Henemark om missbruk, ADHD och kärleken

23 min

När Camilla Henemark dyker upp hos Lotta Bromé är hon så nykär att hon inte kan sluta fnittra. Så fort hon är färdig med intervjun ska hon träffa honom igen.

- Det har gått knappt 48 timmar, jag väntar bara på att bubblan ska spricka säger Camilla Henemark i P4 Extra.

Det finns bara en Camilla Henemark, men spekulationerna kring vad som är riktigt och vad som är osanning i hennes liv är desto fler.

I fjol blev hon en av Sveriges mest omskrivna svenska kvinnor när hon pekades ut som Kungens älskarinna i samband med att   gavs ut.

Kungen vände blad men vad hände med Camilla?

Bakgrund

Camilla Henemark har varit distriktsmästare i höjdhopp, spelat Shakespeare, gått modevisningar i Paris, sjungit pop med världskända bandet Army of Lovers, varit socialdemokratisk 1:a maj-talare, och pekats ut som kungens älskarinna.

När Lotta Bromé läser den för henne i P4 Extra börjar hon att skratta.

- Vilken underbar presentation, säger hon.

Men Camilla Henemark är också känd för att hängas ut för det som är förknippat med baksidan av ett liv i rampljuset. 

1991 splittrades det ursprungliga Army of lovers, berömmelsen tog slut och Camilla Henemark orkade tillslut inte upprätthålla det som hon beskriver lite som sitt alterego eller en roll hon spelade, La Camilla.

- Jag hade dålig självkänsla, övervikt och skrev en självbiografi som mer och mer började kännas som ett testamente, säger Camilla Henemark i som beskriver det som att hon är en person som är van vid att leva högt och lågt.

Vändningen kommer när hon tackar ja till att vara med i Let´s Dance och får ett sammanhang och börjar dansa och bygga upp sig själv igen.

- Jag skalade av mig några kilon och fick användning av min spänstighet.

Danshistorien sätter punkt för en längre tid med isolering och matmissbruk och blir också det sista kapitlet i den sjävlbiografi som Camillia arbetar med.

I dag skrattar hon när hon berättar om rykten som att hon skulle ha kapat ett flygplan. Hon har också fått höra att hon har missbrukat droger och tagit betalt för sex.

- Ingenting av det där är sant, säger hon i P4 Extra. jag har väl testat droger som alla andra men jag har aldrig varit inlagd eller haft en missbrukarproblematik.

Men sedan förändras något i rösten.

För det finns bitar i Camilla Henemarks förflutna som skulle kunna vara rykten. Men det är de inte. 

Två självmordsförsök, hemlöshet, isolering och psykisk ohälsa är sanningar som fortfarande är svåra att prata om.

Lyssna på hela intervjun i P4 Extra där Camilla Henemark får prata till punkt innan hon vänder blad i sin livshistoria.

Camilla Henemarks bok, "Adjö det ljuva livet", kommer i september och skrivs av Carina Nunstedt.