22-åringen har få minnen från skotten i Malmö

Den 22-årige man som skadades svårt i samband med att 20-åriga Trez West Persson sköts ihjäl hördes i dag i Malmö tingsträtt. Under förhöret blev det tydligt att mannen har mycket svårt att minnas händelserna i oktober 2009.

Den 22-årige mannen berättade om hur han träffade Trez West Persson den aktuella kvällen.

Han beskrev hur de satt och pratade i bilen och hur han i samband med skottlossningen försökte starta bilen och sedan sprang från platsen för att hämta hjälp.

Åklagaren ställde flera frågor om hur många skott som avlossades och om 22-åringen kunde påminna sig någon annan person på platsen. Flera gånger blev svaret ”jag minns inte”.

– Mitt minne har försämrats. Just nu minns jag inte så mycket, säger 22-åringen.

22-åringen kunde dock påminna sig att han hade känt lukten av krut i samband med händelsen.

Den skottskadade mannens målsägandebiträde, advokat Hans Hultén, berättade att hans klient fortfarande har en kula kvar i hjärnan och ännu är sjukskriven efter händelsen i oktober 2009.

– Han kommer aldrig att bli helt återställd, utan en livslång invaliditetsgrad kommer att fastställas, sade Hultén.

Den 22-årige mannen återkom själv flera gånger under förhöret till sina skador och att han nu har mycket svårt att minnas händelserna när Trez West dog och han själv skadades svårt.

Åklagaren fick under delar av förhöret läsa upp utdrag ur tidigare förhör med den 22-årige mannen. Där framgick det att 22-åringen tidigare berättat om att mannen som sköt var i 40-års åldern och kom cyklande.

– Det stämmer nog det jag sagt, men just nu minns jag inte så mycket. Jag kan ju inte säga saker som jag inte minns just nu, kommenterar han.

Det var också under ett förhör som 22-åringen fick veta att Trez West Persson var död.