Jönköping

Ny demonstration för Kulturhuset idag

0:34 min

I eftermiddag arrangeras på nytt en demonstration för Kulturhuset i Jönköping. Förra gången det demonstrerades slutade det med tumult och ingripande av polisen. Men till skillnad från den gången har man idag tillstånd att demonstrera.

Louis Gonzales, som är vice ordförande i organisationen Kontaktnätet som stöttar ideella kulturföreningar, och som är en av de som kommer att delta i aktionen, är inte orolig för att det skall urarta igen.
– Nej, det värsta som skulle kunna hända är att det inte blir en bra demonstration, att man inte tar frågan på allvar.

Vad hoppas ni att demonstrationen ska ge då?
– För mig och min organisation hoppas jag att, inte bara Jönköpings kommun, utan alla kommuner, ska se att det är viktigt och att det finns en viktig kraft i Sverige som består av föreningslivet som är en stor folkrörelse och som kräver att vi får ha våra utrymmen där vi kan vara verksamma utan någon styrning från politiska krafter.

Demonstrationen hålls vid 14.45 och protesterna gäller Jönköpings kommuns beslut att riva upp verksamheten i Kulturhuset som den ser ut nu och starta om på nytt med en annan driftsform. Förändringen innebär att föreningen Kulturhuset som drivit verksamheten inte får fortsätta med det.