friidrott

Nytt bakslag - OS i fara för Kallur

3:51 min

Susanna Kallur har fortfarande för ont för att kunna springa över häckar. "Det blir extremt tufft att kvala till OS", säger hon till Radiosporten.

Susanna Kallur har drabbats av nya bakslag här under träningslägret i San Diego. Exklusivt för Radiosporten berättar hon att hon fortfarande har för ont i benet för att springa häck, med drygt två veckor till den tänkta tävlingspremiären i Oslo.

– Att springa häck känns det inte som att jag är tillräckligt stark för att fixa än, så det går inte riktigt, säger hon.

När kommer det att gå?

– Jag vet inte riktigt, att bygga upp ett ben tar tid, men frågan är hur lång tid det tar för att klara den där sista procenten som krävs för att ta sig över en häck.

Nu väntar veckor med övningar för att stärka benet, istället för häckträning.

– Det gör ont i smalbenet, det blir bakläxa på styrketräningen.

Det ser ut att bli väldigt svårt för Susanna Kallur att nå OS, hon måste ha kvalat in den 8 juli. Kvalgränsen är satt till 12,80.

– Ja, det är extremt tufft.

Radiosporten är på plats på landslagets träningsläger i San Diego, som enda media för att göra en dokumentär om Susanna Kallur som kommer sändas i P1 i sommar, och var med när Susanna Kallur försökte springa över häckar, i ett viktigt test.

Det gick inte alls.

Alexander Lundholm
San Diego, USA
alexander.lundholm@sr.se