Golf

Delad tredjeplats för Jonas Blixt

0:59 min

Karlstadgolfaren Jonas Blixt fortsätter att övertyga på USA-touren i golf i Texas. För tre veckor sedan slutade han 13:e, för två veckor sedan slutade han nia och nu var han som trea bara två slag från segern i Byron Nelson Championship i Irving Texas.

Sent på söndagskvällen svensk tid slutade Blixt på delad tredjeplats, sex under par, ett slag efter tvåan Dicky Pride, USA och ytterligare ett från segraren Jason Dufner, även han amerikan. Tredjeplatsen är Blixts bästa placering på touren som han debuterade på den här säsongen.

Segern gav Blixt lite drygt två miljoner kronor vilket gör att han på de tre senaste veckorna tjänat drygt fyra miljoner kronor.

Grabben med järnpsyket som han ofta beskrivs har nu en tuff vecka framför sig. Redan idag spelar han kval till British Open i Dallas, en kvaltävling över 36 hål!

Sedan bär det av till Colonial för inspel och tävling torsdag till söndag. Blir det kanske den första segern då för Blixt? En sak är klar. Frågan är inte längre OM han kommer att vinna på PGA-touren, nu är bara frågan NÄR.