Skyhöga förväntningar på Loreen och Euphoria

2:52 min

Förväntningarna på Sveriges bidrag Euphoria med Loreen är skyhöga inför kvällens final i Eurovision Song Contest Azerbajdzjans huvudstad Baku.

Årets upplaga av Eurovision Song Contest går av stapeln ikväll kl. 21.00. På plats i Azerbajdzjan finns Loreen med det svenska bidraget Euphoria. Förväntningarna är skyhöga.

– Jag tycker att Loreen är jättebra så jag tror faktiskt att vi kan ha en chans på åtminstone topp fem. Jag tror att det kommer att gå bra, säger Nichole Eriksson i Stockholm som kan låten Euphoria utantill och sjunger den tillsammans med kompisarna Maja Nordström och Neah Rockstroh. 

– Man fångas av hennes uppträdande på scenen, jag tycker att hon är fantastisk, säger Kristian från Karlskrona som kommer att titta på Loreen samtidigt som han är med på en släktträff i Stockholm. Hans pojkvän Fredrik håller med.

– Hon är verkligen fängslande, man ryser i hela kroppen och man blir helt euforisk och man ser inget annat än just det som är på teven, säger han och skrattar.

– Jag tror att det kommer att gå bra, säger Hanna Andersson som är sju år och kommer från Örnsköldsvik. Hon kommer att titta på schlagerfestivalen på hotellet som hon bor på med sin familj i Stockholm just nu.  

Det är inte bara personer i Stockholm som tror att det kommer gå bra. Enligt mätningar på nätet av hur folk skriver på twitter så ligger Loreen i topp på positiva omdömen och enligt vad-slagnings-firmorna så är Loreen favorittippad även där.

Ikväll efter kl. 22.00 går hon upp på scen som nummer 17 i ordningen och ska då mäta sig med både tvillingar från Irland och gummor från Ryssland.

Misstaget som hon gjorde i semifinalen kommer dock inte göras om säger hon till Sveriges Radios Carolina Norén på plats i Azerbajdzjan.

Men inte alla är lika roade av schlagerfestivalen.

– Jag tittar inte längre på musikfestivalen. Jag tycker att det är urtråkigt och tjatigt, säger Birgitta från Karlskrona som är mormor till Kristian och som kommer att vara med på samma släktträff.

Inte heller Henrik Rydbeck som solar sig på en bänk i Kungsträdgården i Stockholm kommer att titta på Eurovision Song Contest ikväll.

 – Jag tycker inte det är roligt helt enkelt, säger han.

Loreens låt tycker han inte är någon höjdare, men låten som Sverige vann tävlingen med för allra första gången, 1974, tycker han är bättre och så börjar han sjunga en snutt på Waterloo till kompisen Henrik Enocssons förtjusning.