Italienska fotbollsprofiler gripna i spelhärva

1:23 min

Polisen i Italien har på morgonen gjort nya gripande av kända fotbollsprofiler misstänkta för att ha medverkat till uppgjorda matcher.

Tillslagen i dag har skett både bland spelare, tränare och administratörer inom A - och B-serien och i lägre divisioner. Känsligast är kanske att den italienska polisen i morse gick in hos försvarsspelaren i det italienska landslaget, Domenico Criscito, för att genomsöka hans rum i EM träningslägret utanför Florens.

Det är kort tid kvar nu till att EM snart inleds i Polen och Ukraina och polisens ingripande skakar om.

Polisen har också gripit lagkaptenen och mittfältaren i fotbollsklubben Lazio, Stefano Mauri och mittfältaren för Padova i B-serien, Omar Milanetto. Sammantaget har 19 personer stoppats av polisen.

Polisinsatsen i dag kom kanske inte helt överraskande för den italienska publiken. Sedan över ett år har polisen drivit vad kallar operation "Last Bet" och flera gånger tidigare har personer gripits misstänkta för att vara inblandade i ett system med uppgjorda matcher inom italiensk fotboll.

I Ungern stoppades också fem personer i dag. Samtliga misstänks ingå i en internationell vadslagsningshärva, som leds eller har letts av en spelkung i Singapore, som greps redan i december.

Inom kort i dag blir det känt vilka 23 spelare som slutligen kommer att representera Italien i Polen och Ukraina.