Sportbloggen

Grönvitt avtryck i derbyt

VSK går som tåget just nu. Fyra raka segrar inklusive derbyvinsten mot Syrianska. Och som ni ser på bilden så är det inte bara på planen som de grönvita gör avtryck. Utan även på P4 Västmanlands sändningsutrustning, vilket vi märkte efter derbyt.

Svårt att avgöra hur bra VSK är den här säsongen. Har sett de flesta av lagets matcher och det är verkligen både upp och ner.

Ibland hittar laget ett spel som troligtvis rullar bort de flesta lag i division 1 norra. Men det varvas också av perioder som är häpnandsväckande, som till exempel andra halvlek mot Syrianska eller inledningen borta mot Enköping.

Står och väger mellan två åsikter: det är imponerande när ett lag vinner utan att spela fantastiskt eller att det här räcker inte mot bättre lag.

Tänkte ta mig till Vilundavallen i Väsby på lördag för att bevaka toppmötet mot Väsby. Ser ut att bli en rejäl värdemätare.

* * *

Det börjar sprida sig en skön känsla i kroppen. Den där känslan när ett stort fotbollsmästerskap är i antågande. Och nu börjar det verkligen att närma sig. Det är bara tio dagar kvar tills EM drar igång.

Det brukar vara så varje år. Man hänger inte riktigt med när våren kommer. Och innan man hinner reagera så är vi mitt uppe i sommaren.

Lite samma sak med fotbolls-EM. Känslan är att det är ett bra tag kvar innan det hela drar igång. Men så helt plötsligt så samlas landslaget på Gotland och så kommer man på att, ja just ja, det drar igång snart.

Om knappt två veckor så spelar Sverige premiär mot Ukraina och det handlar mycket om skador i det svenska laget.

Men en som inte är skadad är Zlatan Ibrahimovic. För en gångs skull, känns det som, så verkar han komma helt fräsch till ett mästerskap både fysiskt och mentalt.

Dessutom är han inte en mätt mästare utan en spelare som är revanschsugen efter att Milan tappade ligatiteln.

Ska bli oerhört intressant att få följa Ibras insatser i detta EM.

* * *

Är inte speciellt travintresserad men brukar ändå hålla koll på de stora loppen.

Såg på Elitloppet och reagerade över att är det någon sport där känslorna alltid svämmar över så är det i travsporten.

Kan inte finnas många andra företeelser som så ofta får män (framför allt män) att ta till tårarna.

I söndags svämmade tydligen känslorna över när först ekipaget med Järvsöfaks, Stig H Johansson och Jim Frick defilerade runt Solvalla och sen när Elitloppsvinnaren Commander Crowes ägare nästan bröt ihop under tv-sändningen när hans häst hade vunnit.

Det är tydligen även så pass laddat att till och med både programledare och experter börjar snyfta i mitt under sändning.

Visst visas det glädje även i andra sportsliga sammanhang, men jag tror inte det forsar så mycket tårar som inom travet.

Vet inte om det har att göra med att det är djur inblandade eller om det är nåt annat som påverkar?

Nån som har en idé?