Sänds tom 30 juli. Lyssna tom 29 augusti på webben.

Himmelsdalen av Marie Hermansson

Du kan lyssna på Himmelsdalen mellan den 14 juni och 29 augusti 2012 genom att
klicka på "Läs mer."

Himmelsdalen är namnet på en luxuös rehabiliteringsklinik i ett svindlande vackert alplandskap i Schweiz. Där behandlas Max för sin utbrändhet. Han bjuder in sin tvillingbror Daniel för att hälsa på.
Besöket blir inte som Daniel hoppades. Det hela utvecklar sig till en gastkramande spänningshistoria. Ingenting är vad det synes vara. Bakom de joddlande musikanterna i tyrolerdräkter och de oföränderligt vänliga värdinnorna i blå uniformer döljer sig ett maktspel som involverar både  mystiska försvinnanden och ond bråd död.
Himmelsdalen garanterar skräck i sommarnatten, men författaren ger också en känga åt den moderna psykiatrins metoder.

Marie Hermansson fick sitt genombrott med romanen Värddjuret och har sen mitten av 90-talet skrivit en lång rad romaner med ett stämningsläge som är helt unikt. Hon debuterade 1986 med novellsamlingen Det finns ett hål i verkligheten, en titel som på många sätt sammanfattar hennes författarskap.

I hennes romaner sker små förskjutningar i verkligheten, skräcken står och lurar där vi minst anar den och man kan aldrig riktigt vara säker på vems verklighet som gäller. Romanen Mannen under trappan gjordes som tv-serie för ett par år sedan och fick mycket uppmärksamhet, och många är de läsare som med skräckblandad förtjusning tagit del av Marie Hermanssons romaner som Musselstranden, Hembiträdet och Svampkungens son.