Cameron vill se världen isolera Syrien

Omvärlden måste göra mer för att isolera den syriska regimen efter den senaste massakern, sade Storbritanniens premiärminister David Cameron under ett besök i Oslo på torsdagen.

– Vi måste göra mycket mer för att isolera Syrien, sätta press på regimen och visa att hela världen vill se en politisk övergång till ett nytt styre, sade Cameron.

Camerons uttalande kom efter uppgifter om en ny massaker i Syrien, den här gången i Al-Kubeir i centrala delen av landet. Enligt Syriska människorättsobservatoriet ska 87 människor ha dödats.

Under kvällen, svensk tid, väntas FN:s säkerhetsråd sammanträda för att diskutera situationen i Syrien. Då väntas sändebudet Kofi Annan lägga fram en reviderad version av sin fredsplan.

Premiärminister Cameron uttrycke förhoppningar om ett konstruktivt möte.

Världens ledare måste diskutera frågan utan att skygga för fakta, sade Cameron.

Samtidigt upprepade Kina på torsdagen sitt motstånd mot en utländsk intervention i Syrien och försök att få till stånd ett regimskifte.

– Den syriska frågan bör lösas genom Annans fredsplan, sade Kinas vice utrikesminister Cheng Guoping som också uppmanade båda sidor i konflikten att upphöra med våldshandlingar enligt Reuters.

Den senaste tiden har trycket ökat på Kina och Ryssland som konsevent har motsatt sig en internationell intervention i landet.

USA har samtidigt visat sitt stöd för att åberopa FN-stadgans kapitel VII som reglerar säkerhetsrådets möjligheter att använda militärt våld.