High Chaparralmordet

Grovt vapenbrott gav fängelse

1:05 min

En 29-årig man från Halland dömdes i Jönköping idag till ett års fängelse för grovt vapenbrott. Han hade skaffat sig en pistol och ett avsågat hagelgevärför att skydda sig mot Hells Angels, påstod han.

Han hävdar att det är för att försvara sig mot Hells Angels som han skaffade en pistol och ett avsågat hagelgevär. Men trots det dömdes han till ett års fängelse av Jönköpings tingsrätt i dag.

29-årigen har suttit häktad sen en månad tillbaka, efter att han gripits i Jönköping med skarpladdat hagelgevär tillsammans med fyra andra män i en bil. Själv menar han att han känt sig hotad av Hells Angels och att det var för att försvara sig mot dem som han köpt hagelgeväret för 2000 kr.
29-åringen beskrev i rättssalen idag hur hela hans familj känt sig hotad av Hells Angels. De var nämligen målsägare i den mycket uppmärksammade mordrättegången om då en 40 årig man knivskars till döds på High Chaparral.

Den som åtalades för dödsskärningen har kopplingar till Hells Angels. När han friades och släpptes av hovrätten, så skaffade alltså 29-åringen hagelgeväret för att försvara sig. Av samma skäl skaffade han en pistol förra sommaren. Ett fall av grovt vapenbrott som han också stod åtalad för. Han var rädd och kände sig hotad. Uppger den dömde.

Eftersom mannen erkänt båda brotten så var rättegången kort. Han sa själv att han ville ta itu med sina problem med droger. Att han skulle söka sig bort från gängtillhörigheten om han blev frisläppt och fick kontraktsvård, men åklagaren yrkade på ett års fängelse för grovt vapenbrott.