Moderaternas Kent Persson missade myndighet

1:42 min

Efter utspelet av moderaternas partisekreterare Kent Persson i går, där han föreslog en ny myndighet för inspektion av äldreboenden, kommer det i dag kritik från Kristdemokraterna. En sådan myndighet är nämligen redan på gång.

Kent Persson, partisekreterare för Moderaterna, gick i går ut i flera medier och berättade om ett förslag som hans parti ville lyfta fram.

– Det viktigaste för en sån här välfärdsmyndighet är att man ska jobba förebyggande. men den ska också kunna gå in med åtgärder och krav på vad som behöver göras. Men i yttersta fall, om missförhållandena för stora, då ska den här välfärdsinspektionen kunna stänga äldreboenden, sa Kent Persson i Ekot på söndagen.

Men enligt Allianskollegorna i Kristdemokraterna finns det ett problem med Kent Perssons utspel i går. En sådan myndighet är redan på gång. Den myndighetens uppgift blir i stort sett samma som den Moderaterna föreslår men med ett vidare område.

Inte bara äldreomsorg finns med där, utan även sjukvård. Processen med den nya myndigheten har redan kommit långt, flera personer har till exempel redan sökt tjänsten som generaldirektör.

Kristdemokraternas partisekreterare Acko Ankarberg vill inte bli intervjuad om det här i dag men i går sa hon till TT att Kent Persson borde vara mer insatt i vad regeringen gör och KD:s partiledare Göran Hägglund skriver ironiskt på Twitter att han funderar på att presentera något han tänker kalla jobbskatteavdrag.

Ekot har sökt moderaternas partisekreterare Kent Persson men han har inte gått att nå för en kommentar.