FP:s integrationsförslag får kritik på Twitter

Folkpartiets nya integrationspolitiska program, med fokus på språkundervisning och språkkrav på medborgarskap, har väckt debatt i sociala medier.

Kritiken kom till stor del från miljöpartister, socialdemokrater och vänstersympatisörer, men även sverigedemokrater är kritiska till utspelet från Folkpartiet.

"Finns det någon utanför det egna partiet som fortfarande refererar till FP som liberaler? " frågade sig Fredrik Petterson, politisk redaktör på tidningen Folket.

Daniel Swedin, ledarskribent på Aftonbladet, ställer en annan fråga: "Hur vet man att borgerligheten är stressad över opinionssiffror? Tja, kolla FP i dag".

"När det går dåligt för FP drar de fram språktestet igen. Trist." skrev Per Olsson, ordförande för MP i Stockholm. Och pressekreteraren Pontus Hummelman twittrade "Socialliberal och besviken på FP? Välkommen till MP!"

Men inte heller twittrande sverigedemokrater var särskilt förtjusta i Folkpartiets integrationsprogram.

"Man vet att valåret kryper sig närmre när FP ljuger om hårdare krav på invandrare" twittrade riksdagsledamoten Erik Almqvist, och "Ingen kan väl gå på folkpartiets språkkravsbluff en gång till?" frågade sig Sven-Olof Sällström.

Timbros VD Markus Uvell tycker dock att Folkpartiet är rätt ute: "Att se hur stressade SD:are blir av dagens FP-utspel är ett kvitto på att FP är nåt på spåret". Han tror att förslagen kan minska grogrunden för främlingsfientlighet och därmed minska stödet för SD.