Om Syrien: "Varför görs inget?"

0:31 min

"Om jag var i skick att ringa skulle jag göra det, och prata om Syrien. Varför gör vi inget?", skriver Ann Christin Sandlund på Ring P1:s . Som svar får hon bland annat att interventioner inte hjälper.

Vad kan vi göra för att hjälpa Syriens befolkning?

Barn torteras och används som mänskliga sköldar av regimen i Syrien, enligt en ny FN-rapport. Även opppositionen ska ha rekryterat barnsoldater. Chefen för FN:s fredsbevarande trupper benämner nu våldet i Syrien som fullskaligt inbördeskrig. USA varnar för att regimen håller på att förbereda ytterligare en massaker.

"Varför gör vi inget?" undrar Ann Christin Sandlund, och säkert många med henne.

Jo, därför att inget land har egna intressen i att gripa in, tror Oskar Fredén Gren i en kommentar. Josef Nygren skriver att en utländsk intervention bara gör situationen värre. Det skulle bli mer strider i landet, ledaren avrättas utan rättegång och sen utnyttjas landets tillgångar av de "hjälpande" länderna, tror han.

Ebba Lagerström tycker att det pratas alldeles för mycket om Syrien, eftersom vi ändå inte kan göra någonting och det är så svårt att veta vilka uppgifter som stämmer och vilka som inte gör det: