Sportbloggen

Här börjar förhandlingarna

Oj vilken måltjuv VSK Fotboll har hittat i Emir Smajic. Som igår mot Frej. En chans på hela matchen räckte för att göra sitt åttonde mål för säsongen. Jag förstår att VSK:s sportchef Haci Aslan tog ett långt snack med honom i korridoren efter matchen.

Ni ser att jag agerade lite paparazzifotograf igår efter VSK:s sjätte raka seger.

Emir Smajic levererade för åttonde gången den här säsongen och för varje mål han gör så blir det desto dyrare för VSK att få honom att stanna kvar i klubben efter sommaren. Men för varje mål han gör så tror jag att Emir själv gärna vill vara kvar och se hur långt det kan bära.

Hade varit intressant att tjuvlyssna hur snacket gick långt där borta i korridoren mellan Emir Smajic och Haci Aslan.

Idag pratade jag med Haci och fick reda på att de bestämt att de ska sätta sig ner med Emir och snacka om ett förlängt kontrakt.

Men frågan är om VSK:s lilla portmonnä räcker till?

Smajic har gjort succé och hans åtta mål har nog uppmärksammats, men om det gett så pass mycket eko att någon Superettanklubb erbjuder ett kontrakt återstår att se.

Å finns det inget sånt erbjudande så talar nog det mesta för att VSK:s troligtvis inte allt för feta erbjudande duger för målkungen med tanke på det man hört om hur mycket han trivs i sin nya klubb.

* * *

Sålt smöret och tappat pengarna. Blåst på konfekten. Det är väl såna uttryck som passade in på ens känslor efter Sveriges premiär i EM. Vad hände? Vart tog allt självförtroende vägen? Usch vad tomt det kändes efteråt.

Okej jag vet, allt har sagts och skrivits om den svenska förlusten mot Ukraina. Men oj vad kände mig lurad.

Jag bad flera gånger på mina knän hemma i soffan: "snälla börja spela fotboll, ni kan det ju".

Men nä. Istället fick man bevittna ett av det mest nervösa och stela fotbollslag som jag någonsin sett. Den ena konstiga situationen varvades med den andra. Vad var det som hände?

Inför matchen så trodde jag verkligen på att Sverige hade hittat en spelidé som skulle kunna bära trots ett favorittryck, i alla fall från svenska medier, experter och supportrar.

Konstigt att man går på den här minan om och om igen. Men ännu en gång visade det sig att när ett svenskt landslag har förväntningar på sig att vinna en match så skiter det sig.

* * *

Jag bad lagkaptenen Oscar Pehrsson att jämföra årets upplaga av VSK med den som klivet upp i Superettan för två år sen.

Han sa att de båda årgångarna påminner om varandra även om han tyckte att upplagan 2009 var lite längre fram spelamässigt samtidigt som årets upplaga har mer spets i form av målkungen Smajic som gör mål i typ varje match.

Med de orden känns det som ännu viktigare att förhandlingarna mellan de båda parterna går i lås.

* * *

Självklart så dömer alla ut Sveriges chanser i fortsättningen av EM. Men då är vi där igen. Ett svenskt lag som ingen tror på brukar leverera. Ni kommer väl ihåg segern mot Holland som tog oss till EM och segern mot Spanien för några år sedan på Råsunda.

Skulle inte förvåna mig om det blir seger mot England och sen byggs nya förväntningar upp och så blir det platt fall mot Frankrike.

Usch vad pessimistisk jag låter, men jag antar att det blir så efter en upplevelse som den i måndags.

Vad tror du om Sveriges fortsättning?