SÄVSJÖ

Vicepresident på besök i Sävsjö

3:11 min

Det blev fest i Sävsjö med mingel, musik, flaggor och glada utrop när Somalilands vice president kom för att knyta affärsförbindelser.

Så kom den svarta blänkande bilen körande uppför grusgången mot det stora hus där Mikael Torstensson och hans familj har sitt företagande i Sävsjö. Delegationen från Somaliland fick sitta i vita partytält på stolar med värmande fårskinn under besöket på torsdagskvällen.

Anledningen till besöket är att Mikael Torstensson vill investera i landet som ännu inte fått något internationallt erkännande - och besöket har redan lett till att flera fått upp ögonen för framtida investeringar säger han.
- En delegation åker ner ocm tre veckor flr att förbereda en fabrik. Vi bestämde det i går. Så det händer just nu. Jättespännande.

Vice presidenten Abdirahman Saylici tolkades av Rhoda Elmi när han talade om hur glad han var att få komma till Sävsjö och inleda det här samarbetet:
- Somaliland har mycket resurstillgångar på olika sätt och jag vill verkligen att svenska företag och entrepenörer ska kunna utnyttja möjligheten att investera i Somaliland.