Festen i Kiev förbyttes i tomhet

1:44 min

Sverige är utslaget ut fotbolls-EM. Förlust även i den andra gruppspelsmatchen, mot England, innebär att sista matchen blir betydelselös. Utanför Olympiastadion var det uppgivet och deppigt bland de svenska fansen efter matchen.

Kristoffer Karlsson och Lars Möllerberg från Vetlanda var några av alla de tusentals svenskar som tagit sig till Ukraina för att heja fram sitt landslag.

– Surt som fan, åka ut på det sättet, det var ändå en hyfsad match. Att åka ut nu känns tungt.

– Ja det är samma känsla, visst är det avslaget. Hoppet tändes några minuter in i andra halvlek, nu är det tomt.

Ner från trapporna ut från läktaren på Olympiastadion fullkomligt vällde det ut svenskar, minst 20 000 var på plats.

Vissa ville bara lämna arena så fort de kunde, andra dröjde sig kvar, ville inte riktigt acceptera att Sverige inte längre har någon chans att ta sig vidare till kvartsfinal.

Sandra Tigerlind, hörde till dem som kom lite senare och för hennes känns det bara:

– Tomt, ledsamt...jag vet inte...det är bara tomt, finns liksom inget att säga.

– Det pendlade lite mellan hopp och förtvivlan. Men jag skulle ändå säga att hoppet levde 99% av matchen i alla fall. De spelade ändå så pass bra så det fanns chans hela tiden. Men tyvärr gick det inte hela vägen, avslutar Sandra.

Matchen mot Frankrike på tisdag blir nu alltså betydelselös. Det är första gången som Sverige inte har någon chans att ta sig vidare, redan efter två spelade omgångar. Men trots att vi inte har någon chans i EM kvar, hoppas Azmir Chowdhury att Sverige verkligen försöker vinna matchen mot Frankrike.

- Ja, jag hoppas ju att Sverige tar poäng, för svenska folket, att vi inte går helt tomhänta. Så jag hoppas att vi kan visa att vi kan spela fotboll och kan ta poäng. Men vi får se hur himla motiverade de är i den matchen. Jag tror alla är ledsna och dystra, säger Azmir.