Sämsta mästerskapet någonsin

2:20 min

Så kan man tyvärr sammanfatta Sveriges insats i fotbolls-EM 2012.

Aldrig tidigare har ett svenskt herrlandslag varit borta redan efter två gruppspelsmatcher. Men för Kim Källström spelar det ingen roll om man är ute efter två eller tre matcher.

– Antingen går man vidare eller så är man utslagen. Det spelar ingen roll när man åker tycker jag.

Rasmus Elm konstaterar att:

– Det kunde inte vara värre. Det var väl det sämsta som kunde hända, även fast jag tycker att vi förtjänade bättre.

Som Radiosporten berättade tidigare i veckan så har svaga inledningar på mästerskap alltid inneburit dåligt resultat i slutändan för svenska herrlandslaget i fotboll.

Allt var möjligt inför Englandsmatchen, trots förlusten mot Ukraina i premiären. Men en ny förlust på fredagskvällen innebär att EM är över, redan nu. Johan Elmander hade större förhoppningar än så.

– Jättetråkigt. Självklart ville vi spela alla matcherna ända fram till finalen, men vi hade inte marginalerna med oss i dag och inte heller i premiären

På fiaskomästerskap som VM 1990 och EM 2000 hade Sverige ändå chansen att vända det hela i den sista gruppspelsmatchen. Men för Zlatan Ibrahimovic och de övriga i laget väntar nu en helt betydelselös match på tisdag.

– Det är tufft. Man vill ha en tredje match där man har chans att ta sig vidare. Nu har vi inte ens det och vi är ute. Vi får göra matchen mot Frankrike på bästa tänkbara sätt.

Players manager Marcus Allbäck har svårt att hitta orden.

– Jag har inga ord att beskriva det. Jag lider så otroligt med spelarna som gjorde en bra insats i dag.

Vad kan du säga till alla arga och besvikna svenska fans därhemma?

– De fattar nog att vi är lika besvikna som de är. Det går inte att beskriva just nu och jag förstår att det känner likadant, säger Marcus Allbäck.