fotbolls-em 2012

"Borde ha gjort annorlunda"

3:45 min

Sveriges förbundskapten Erik Hamrén mötte pressen dagen efter förlustmatchen mot England.

Förbundskapten Erik Hamréns var nästan oväntat energifull när han mötte media på förmiddagen i dag, vid svenskhotellet utanför Kiev. Sverige ute ur EM och Hamren var öppenhjärtig när det gäller ansvaret för misslyckandet.

– Vill ni hänga någon, så häng mig, jag tar ansvaret för det vi har gjort.

Skälen till att Sverige redan är utslaget ur fotbolls-EM handlar enligt Erik Hamrén både om anfalls- och försvarsspelet.

– Framför allt de matchavgörande momenten, tycker jag. Marginalerna är inte på vår sida. Vi kan också uppträda bättre på de här målen för att förhindra dem. Nästan alla mål blir ju till för att man missar på något sätt.  Fem baklängesmål på två matcher är inte bra, det måste vi förbättra om vi ska ha någon möjlighet. Jag tycker också att vi måste bli bättre när vi väl skapar chanser.

Förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck blev intervjuad i Sportextra i går och beskrev då det svåra att göra debut som i mästerskapssammanhang som tränare. Erik Hamrén beskrev i dag sin debutupplevelse.

– Jag tyckte att jag var väldigt väl förberedd på saker som skulle hända, på vilka beslut man ska ta. Men det har varit många fler beslut än jag trodde, och andra saker som dyker upp som man inte kan förbereda sig på.

Mitt i all bedrövelse såg faktiskt Erik Hamrén piggare och mindre bedrövad ut idag än han gjorde efter premiärförlusten. Då ville han bara skita i allt.

– Timmarna efter Ukraina hade jag några mörka timmar, och jag kände att ”nu skiter jag i det här, jag kan göra något annat i livet”. Men när jag träffade spelarna igen på morgonen och vi hade en bra träning så ändrades det väldigt snabbt. Jag har inte känt så i natt, i natt har jag känt mer att ”yes, vi är på rätt väg”. Vi är inte där, men vi är på rätt väg, dit jag vill att vi ska komma.

Och nu önskar han gårdagens engelska övermän all lycka till.

– Jag gillar Roy, så för honom och några engelska vänner så håller jag på dem och önskar dem lycka till. Låt dem vinna hela skiten.