SMHI varnar för nytt kraftigt regnväder

Regnområdet ligger nu över Östergötland, Södermanland och Stockholms län. Regnandet kommer att pågå under större delen av dagen.

– I regnområdet finns kraftiga skurar som kan ge upp till 35 millimeter regn, säger Anna Hagenblad, meteorolog vid SMHI.

– Från och med i eftermiddag kan det bli uppehåll i Södermanland. Stockholm får vänta till kvällen men då rör regnområdet sig norrut och försvagas.

Under natten till söndagen låg regnvädret över Jönköpingstrakten och räddningstjänsten fick mycket att göra långt in på natten med att åtgärda vattenskador i källare och garage när ovädret drog fram.

Det blöta vädret ser dock ut att vara över redan på måndagen.

Den kommande veckan ser ut att bjuda på varierande väder med temperaturer runt 20 grader i söder och något lägre i norr. Och för den stora väderdagen midsommarafton på fredag ser det lovande ut för den som vill kunna fira utomhus.

– Midsommar ser just nu ganska bra ut. Det är ett mellanrum mellan två lågtryck så det blir troligen uppehåll och växlande molnighet med temperaturer på uppemot 20 grader i nästan hela landet. Eventuellt kan sämre väder dra in över landet på midsommardagen, säger Anna Hagenblad.

(TT)