Samaras: "Med guds hjälp ska vi göra allt"

1:24 min

Grekland har fått en ny regering efter många veckor av politisk röra och ovisshet. Regeringen består av tre partier och ny premiärminister är Antonis Samaras.

61-årige Antonis Samaras från konservativa Ny Demokrati kommer att leda den nya regeringen och han svor i dag eden vid en ceremoni med grekisk-ortodoxa präster.

Regeringen har också stöd av Socialistpartiet Pasok och vänsterpartiet Demokratisk Vänster och tillsammans får de tre partierna 179 mandat av 300 i det grekiska parlamentet.

Regeringen kommer till makten efter veckor av politisk osäkerhet, mitt i en extrem ekonomisk kris, med hög arbetslöshet, recession och krav både från det grekiska folket och EU.

En majoritet av grekerna röstade på partier som är kritiska till de reformer som krävs av Grekland för att landet ska få nödlån av EU och Internationella valutafonden.

De vill se ett stopp för pensionssänkningar, lönesänkningar och att offentliganställda sägs upp.

Socialistledaren Evangelos Venizelos har i dag sagt att den nya regeringen kommer att försöka omförhandla villkoren för åtstramningspaketen, men talesmannen för det största oppositionspartiet Syriza har i en kommentar till nyhetsbyrån AP sagt att han inte är övertygad om att de två partier som förhandlat fram låneöverenskommelserna verkligen kommer att kämpa för att förändra dem.

Den nye premiärminstern Antonis Samaras försökte ge grekerna nytt hopp.

– Med Guds hjälp ska vi göra allt för att ta landet ut ur krisen, sa Antonis Samaras.