Minst 25 döda i överfall i Syrien

Minst 25 personer har dödats i ett överfall i provinsen Aleppo i Syrien. Enligt statlig syrisk tv ligger "beväpnade terrorister" bakom dådet.

Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) säger sig ha fått videobilder av 26 mördade män som tros ha tillhört regimtrogen så kallad shabiha-milis.

Bilderna visar ett antal blodiga kroppar i en hög vid en vägkant, uppger Reuters. Flera av dem är klädda i militärkläder medan andra bara har t-tröjor.

SOHR rapporterade tidigare att omkring 170 människor dödats i sammandrabbningar på torsdagen, de flesta av dem civila.

– Detta är det blodigaste dagen sedan inledningen på vapenvilan och en av de blodigaste sedan början på revolten mot den syriska regimen, sa gruppens ledare Rami Abdel Rahman.

Samtidigt uppger FN att antalet syrier som är behov av humanitärt bistånd har stigit till 1,5 miljon, enligt Reuters. Tidigare uppskattades en miljon syrier behöva hjälp, men det upptrappade våldet har drivit allt fler från sina hem.

Det är FN:s humanitära samordningsorgan Ocha som gjort den nya uppskattningen.

Biståndsorganisationer har mycket svårt att nå många av de civila som har behov av förnödenheter och skydd.

Franska utrikesdepartementet uppmanar militärer i Syrien att desertera, inspirerat av avhoppet i torsdags då ett syriskt stridsflygplan landade i Jordanien. Planets pilot begärde och beviljades asyl.

TT/Ekot