Paris

"Vi ska visa att de inte är ensamma" Boråsare demonstrerade för Irans folk

1:46 min

Ungefär 100 000 människor deltog i den årliga manifestationen till stöd för den iranska oppositionen i Paris. Både exiliranier från Borås och riksdagsmannen Ulrik Nilsson (M) fanns på plats.

Förra året lockade den stora manifestationen för mänskliga rättigheter och till stöd för den iranska oppositionen 100 000 människor, exiliranier från hela världen, i Frankrikes huvudstad Paris. Enligt uppgift från människor på plats beräknas lika många ha deltagit i årets upplaga av den årliga demonstrationen, som hölls under lördageftermiddagen.

– Folk jublar, och det kommer fler och fler, bussar parkerar fortfarande utanför Villepinte, sade Morteza Sadeghi, exiliranier från Borås, som tillsammans med familj och vänner deltog i manifestationen för nionde gången.

Även Ulrik Nilsson (M), riksdagsman från Borås, fanns på plats i Paris för att visa sitt stöd för den iranska oppositionen.

– Först och främst är det för att ge en känsla av att de inte är ensamma, sade han. Vi kan ge stöd och kraft åt dem som arbetar underjordiskt inne i Iran. Om, eller när, det kommer en förändring av det repressiva styret i Iran, så kan de spela en viktig roll i att skapa något nytt. På sikt kan den iranska oppositionen bli en oerhört viktig organisation.