Pressmeddelande 2012-06-25

Musikhjälpen återvänder till Malmö

Malmö blir värdstad för Musikhjälpen 2012. Den 10-16 december äger Musikhjälpen rum för femte året i rad och det blir tredje gången insamlingens mittpunkt – glasburen – får sin plats i Malmö. Insamlingsevenemanget Musikhjälpen arrangeras av Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen och pågår under sex dygn, som samtliga direktsänds i sin helhet i P3 Sveriges Radio, Din gata, Metropol, SVTPlay och stora delar också i SVT2.

– Vi vet redan att det finns ett stort engagemang för Musikhjälpen bland Malmös unga, därför känns det superkul att vara tillbaka där allt började för fem år sedan! Nu blir det upp till oss att leverera ett fullspäckat program och för malmöiterna att sluta upp tillsammans med resten av Sverige och visa hur enkelt och roligt det är att engagera sig för att hjälpa andra, säger Cajsa Lindberg, projektledare för Musikhjälpen.

– Det glädjer mig att återigen få hälsa Musikhjälpen välkommen till Malmö. Intresset för så viktiga ändamål är stort och jag hoppas på ett riktigt rekordår för insamlingen, säger Ilmar Reepalu (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Idén med Musikhjälpen är att förena publikens intresse för musik med engagemang för medmänniskor världen över. Genom att bland annat betala för låtönskningar är publiken med och samlar in pengar till Radiohjälpen och årets tema. Det går också att skänka pengar genom de andra insamlingsaktiviteter som pågår i och omkring glashuset och runt om i Sverige. Och det är inte bara publiken som deltar i insamlingen, under de sex dagarna medverkar även stora delar av den svenska artisteliten. Glasburen har bland annat gästats av artister som Robyn, Laleh, José Gonzales, Adam Tensta, Kapten Röd, Hoffmaestro, Miss Li, Petter, Veronica Maggio, Salem Al Fakir, Eric Saade, Anna Ternheim, Movits, Fibes, Oh Fibes!, Looptroop Rockers, Takida, Daniel Adams-Ray, Carola och Plura.

Musikhjälpen gjorde sin debut i Malmö 2008 då malmöborna tillsammans med resten av Sverige samlade in drygt tre miljoner kronor till människor på flykt. 2010 återvände Musikhjälpen till Malmö och samlade in drygt 12 miljoner kronor till kampen mot barnhandel. Nu när Musikhjälpen återvänder till Malmö blir det för en tredje gång.

Förra året samlade Musikhjälpen in 18,1 miljoner kronor till kampen för alla flickors rätt att gå i skolan. Insamlingen leddes av programledartrion Jason Diakité, Gina Dirawi och Kodjo Akolor. Vilka som kommer leda årets upplaga av Musikhjälpen presenteras till hösten, likaså temat för årets insamling samt den exakta platsen för glasburen och det omliggande produktionsområdet.

Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen.

Pressbilder
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/2364284_2000_1333.jpg http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/2364291_2000_1333.jpg

Foto: Mikael Andersson/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:
Cajsa Lindberg, projektledare Sveriges Radio
cajsa.lindberg@sverigesradio.se
073 328 53 85

Maria Boklund, projektledare SVT
maria.boklund@svt.se  
070 884 80 29

Per Byman, generalsekreterare Radiohjälpen
per.byman@svt.se
08 784 3620

Caroline B. Le Bongoat, Utveckling & New Business, Arrangemangsenheten, Gatukontoret Malmö stad
caroline.lebongoat@malmo.se
0709-341401

Presskontakt
Maria Lekteus, pressinformatör P3
maria.lekteus@sverigesradio.se
0732 314 556

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press