STOCKHOLM

Brinnande bilar och fotanglar på E4

Flera bilar stacks i brand och bilar fick punkterade däck efter att ha kört på fotanglar som slängts ut på E4 norr om centrala Stockholm på måndagskvällen.

Enligt uppgifter till polisen ska maskerade personer på motorcykel eller moped ha lämnat Kymlingelänken där en första bil stacks i brand. Kort efteråt rapporterade bilister om punkteringar efter att ha kört på fotanglar.

Bara minuter senare kom uppgifter om ytterligare en brinnande bil, i närheten av Järva trafikplats. Även de uppgifterna följdes av larm om punkterade bilar.

– Vanligtvis förknippar man sådana här aktioner med grova brott där man försöker avleda eller göra sig av med flyktbilar, men problemet är att just nu har vi inga grova brott i området, säger Ulf Lindgren vid Stockholmspolisen.

Vid klockan 20:28 kom ytterligare ett larm om att en bil satts i brand på Åkervägen i Sollentuna, men det var på kvällen oklart om händelsen var relaterad till de övriga bilbränderna.

– Kanske var det ett brott som avbröts, eller så var det ett test, eller om någon tyckte att det var ett trevligt sätt att spendera en måndagskväll på, just nu kan vi bara spekulera, säger Ulf Lindgren.

Västerortspolisen som utreder fallet, tror att det kan finnas ett samband mellan bränderna. En förundersökning om förberedelse till grovt rån har inletts.

Ekot-TT