FILM I SKENE

En thriller på Skene lasarett - inspelning av filmen "Vilsen"

1:34 min

Nu i sommar förvandlas vårdavdelning 1 på Skene lasarett - från vårdinrättning till inspelningsplats för den nya svenska thrillern "Vilsen", om polisen Göran Lidman från Bollebygd.

Vårdavdelning 1 på Skene lasarett har stängt för sommaren, men sjuder ändå av aktivitet. Just nu pågår inspelningen av en ny svensk thriller om polisen Göran Lidman från Bollebygd.

Flera namnkunniga skådespelare som Johan Gry och Lars Väringer medverkar i filmen, en film som även delvis kommer att spelas in i Bollebygd.

– Det här är en kriminalthriller med lite Arkiv X-inslag. Den börjar som en vanlig svensk deckare, men ska gå över till något mer ovanligt - hoppas vi i alla fall, säger filmens regissör Rasmus Tirzitis.

Filmen "Vilsen" produceras av ett mindre bolag och alla skådespelare jobbar utan ersättning. Trots det har man lyckats få med flera namnkunniga skådespelare och förhoppningen är att filmen ska upp på biograferna under 2014.

En av filmens inledningsscener ska just repeteras i korridorerna och flera anställda på sjukhuset har tagit chansen att vara med som statister. En av dem är diabetsfotterapeuten Viveka Börjesson.

– Jag går från punkt A till punkt B - det är det enda. Det ska vara lite liv i korridoren, och jag syns bara bakifrån.

Är det svårt att gå avslappnat?

– Nej det är absolut inte svårt. Man måste bara gå lite saktare än man gör i vanliga fall.

Filmens producent och huvudrollsinnehavare heter Göran Sjögren och bor i Bollebygd sedan några år tillbaka. Det gör också hans karaktär i filmen, kriminalinspektör Göran Lidman. Filmen kommer också att utspela sig delvis i Bollebygd.

– Det blir bland annat i centrum, och så filmade vi häromdan i garaget under Hemköp och så finns det gamla tomma villor som står i närheten av en rondell där som vi kan nyttja sedan i filmen till en karaktär som heter "samlaren". Han spelas av Johan Gry, berättar Rasmus Tirzitis.