Kommer det en ny back nu?

Jaakola lämar Luleå för KHL. Pavel Skrbek kommer till Luleå. Gör detta att Luleå Hockey håller status que på att man inte ska ta in en ny back? Jag tror faktiskt inte det. Jag tror detta gör att Luleå kommer ta in ännu en back. Jag ska förklara varför.

När jag för några veckor sedan pratade med "Osten" om Luleås backbesättning så pratade vi om hur man skulle göra beroende på hur det blir med Niclas Wallin. Då sa "Osten" att man var väldigt nöjd med den backbesättningen man hade. Oavsett hur det skulle bli med Wallin.

Anledningen: Topi Jaakola.

"Osten" berömde Jaakola för sin proffsighet, sin arbetsvilja, sin kärlek till sporten, sin syn på allvaret och hans ledaregenskaper. Jaakola var herren på Luleås backbesättningstäppa. Han skulle ta det ansvar och se till så Luleås försvar skulle bli lika stabilt nästa säsong som den förra. Oavsett om Wallin skulle spela eller ej.

Nu är inte Jaakola en del av Luleås backbesättning längre. Och Skrbek är inte den typen som Jaakola är, hur mycket man än vrider och vänder på det med positiva ögon. Skrbek är Skrbek och inte Jaakola.

Nej, jag tror att det finns en back där ute som ännu inte vet om det, men i höst kommer han att spela i Luleå Hockey.