Inte diskriminering att avskeda 67-åringar

1:25 min

Det är inte åldersdiskriminering när svenska arbetsgivare säger upp sina anställda när de fyller 67 år. Det är innebörden av en dom i dag i EU-domstolen.

Statsminister Fredrik Reinfeldt fick i vintras igång en debatt om ett fortsatt arbetsliv ända upp till 75-årsåldern. Men i dag gäller den svenska lagen om anställningsskydd bara upp till 67 års ålder, och det ger arbetsgivare rätt att säga upp sina anställda den månad de fyller 67.

Det här drabbade en man i Stockholm för tre år sedan. 67-åringen blev uppsagd fastän han ville jobba kvar på Posten, och han valde då att gå till domstol för att få uppsägningen klassad som otillåten åldersdiskriminering.

Mannen pekade bland annat på att han hade en låg pension, under 6 000 kronor efter skatt, på grund av att han i många år, mot sin vilja, tvingats jobba deltid.

Men idag kom en dom från EU-domstolen som slår fast att arbetsgivaren i det här fallet inte har gjort sig skyldig till åldersdiskriminering.

Enligt domstolen finns bland annat giltiga arbetsmarknadspolitiska skäl till varför just den här sortens särbehandling på grund av ålder "inte ska utgöra diskriminering".

Den svenska diskrimineringsombudsmannen har tidigare sagt att 67-årsregeln är berättigad på grund av att den ger plats för yngre arbetstagare på arbetsmarknaden.