Picknick tips med Göran Lager

4:42 min

Godmorgon Stockholm trotsar väderprognoserna idag och laddar för picknick i helgen med Göran Lager. Några recept hittar du här nedanför, fler finns på Görans blogg www.tabberaset.blogspot.se.

Görans Kaoniew med stekt kallt kött och chili:

Gör så här: Mät upp så mycket ris som du tänker äta. Häll i mikrotålig plastbunke. Häll på lite vatten. Mikra i 15 minuter. Kolla riset ibland och fyll på med vatten om det blir för torrt. Röpr runt, eller snarare vänd om. Så, är det klart!

Att äta till: Mät upp någon msk nypressad limejuice. Ta 2 msk fisksås och rör i en msk minst av rostad mortlad chili. Denna heta aromatiska salta röra ska riseklumparna doppas.

Så köttet: Skär entrecôte i "remsor". Stek hårt i olja med mortlade hela vitlöksklyftor (använd även skalen) och strö över rikligt med helt korianderfrö och nymald vitpeppar. Servera till att äta med riset. Att vi hade lite entrecote i frysen var väl mest tur och att vi tog ut den för att tina redan igår gjorde saken bara bättre - nu marinerades strimlor av köttet med fisksås, korianderfrö, vitlök och yakitorisås. Grillades sedan på hög värme och så åt vi det som fingermat med kaoniew, ångkokat stärkelserikt kladdris.

/Göran