Trollhättan

Thomas sjukskrivs när Samhall flyttar

1:04 min

I fredags stängde Samhall sin verksamhet i Trollhättan. Produktionen kommer nu att fortsätta i Uddevalla. Dit flyttar 45 av 90 anställda med. Men många är missnöjda med pendlingen som det här innebär.

Thomas Larsson är en av dem som påverkas. Han får nu pendla sex timmar per dag till och från jobbet. Hans bror Bengt Larsson anser att det här har stor påverkan på Thomas.

- Tryggheten har sparkats undan för honom. Han har jobbat i 25 år och trivts. Det har varit något av det viktigaste i hans liv, säger Bengt Larsson.

Thomas Larsson har jobbat på Samhall i över 25 år, och allt har gått bra tills i dag. Efter semestern mer än fördubblas hans restid till jobbet.

Stressen har gjort att Thomas för tillfället är sjukskriven. Vad som händer sedan oroar både Thomas och hans bror som bor tillsammans utanför Sjuntorp.

Thomas arbetsdag förlängs nu med tre timmar i var ände. Han kommer att få åka hemifrån klockan fem på morgonen och komma hem först sju på kvällen. Bröderna önskar en bättre lösning för den nya resvägen till Uddevalla - en lösning som det i dag inte finns några konkreta planer för.