AIK-Häcken 3-1

Borges tvåmålsskytt för AIK

2:01 min

Inom loppet av sju minuter stod det 2-1 till AIK i matchen mot Häcken. Celso Borges gjorde senare sitt andra mål för dagen och AIK kunde vinna med 3-1. I bottenmötet Gefle - GAIS blev det oavgjort, 0-0.


Radiosportens Susanna Andrén valde lagens lirare:
AIK: Celso Borges
Häcken: Waris Majeed.

Innan klockan hade passerat tre minuter hade AIK tagit ledningen på Råsunda genom Celso Borges. Bara drygt 1,5 min senare ökade Robin Quaison på ledningen till 2-0. Häcken repade sig dock efter chockstarten och allsvenskans skyttekung Waris Majeed reducerade till 2-1 när klockan stod på sex minuter.

– Vi ville få ett bra resultat här på hemmaplan och gick ut och fick en jäkligt bra start, säger AIK:s Nils-Erik Johansson.

En helt galen start med ett högt tempo, och tempot avtog inte efter målen. Båda lagen fortsatte att skapa målchanser, men det kom inga fler mål i den första halvleken. En halvlek som sett till bollinnehav och chanser fördes något av bortalaget.

– Det var en chockstart för oss men den snabba reduceringen gav oss energi. Passningsmässigt varierade vi väldigt bra och vi hade tillräckligt mycket chanser för att kunna kvittera i första halvlek säger Häckens tränare Peter Gerhardsson.

Häcken fortsatte i den andra halvleken att vara det bättre laget. Men så i den 57:e minuten, gled AIK:s Celso Borges igenom Häckenförsvaret och kunde runda Christoffer Kjällqvist i målet innan han rullade in bollen i tom kasse.

Efter 3-1 målet kom Häcken aldrig tillbaka till samma tempo och samma fina passningsspel laget hade innan och det skapades inte direkt många fler målchanser i matchen.

– När dom gör 3-1 tycker jag att matchen dör lite. Vi får inte till det och försöker med lite byten men passningsspelet finns inte, samtidigt bjuder vi på lite för mycket i vårat försvarsspel säger Gerhardsson.

Tre poäng till AIK somgår från femte till tredjeplats i tabellen och Häcken ligger på en sjätteplats.

Magnus Sundvall
magnus.sundvall@sr.se