Studio Ett torsdag 12 juli

Direktsändning från Bredäng

5:01 min

Studio Ett sänder direkt från Bredäng i södra Stockholm, där många ungdomar stanna hemma på sommarlovet. Nu ordnar de en egen festival - 127 Sommarfestival.
En kvarts miljon svenska barn lever i fattigdom. Men vad innebär det egentligen? Att kylskåpet ofta är tomt eller att man inte har råd med den senaste mobilen?
Hör vår reporter Mårten Arntzén kolla vad som är på gång.
Hör en debatt mellan Barn- och äldreminister Maria Larsson (KD) och Rosanna Dinamarca (V), ledamot i utbildningsutskottet om hur man ska göra för att vända trenden.
Hör även Elisabet Näsman, professor i sociologi, Uppsala Universitet, som forskar om barnfattigdom som i våras kom ut med sin bok Barnfattigdom: om bemötande och metoder ur ett barnperspektiv.


Hör också Johanna Langhorst, radioproducent och skribent som just håller på att slutföra sin bok Förortshat, i en debatt med Ola Andersson, arkitekt och författare till boken Vykort från Utopia. Synen på förorterna är väldigt olika beroende på vem du frågar. Hör även röster från deltagare på plats och ett reportage från Tensta av vår reporter Fanny Härgestam.Hör ett reportage av vår reporter Anneli Enqvist som har gått på strandpromenad i ett av huvudstadens allra mest segregerade områden, nämligen den exklusiva villastaden Djursholm.

Hör bredängsprofilen Ison Glasgow, rappare och artist, från hiphopduo Ison och Fille på plats i vårt tält på Ängen i Bredäng.


Möt Madeleine Opira som är jurist och egen företagare som jobbar på olika vis för att förändra bilden av förorten. Hon har levt i fem länder och är uppvuxen i Husby i nordvästra Stockholm. Hon vänder sig mot att använda ord som barnfattigdom i Sverige.