Fotboll

Dalsjöfors GoIF i konkurs

1:06 min

De ekonomiska problemen blev för stora och idag har Dalsjöfors GoIF lämnat in en konkursansökan till Borås tingsrätt. Besvikelsen var stor idag bland Dalsjöforsborna.

I slutet av juni stod det klart att klubben har ett underskott på 1,4 miljoner kronor och utbetalningen av löner till spelare och ledare stoppades med omedelbar verkan. Dalsjöfors klarar inte, trots de sportsliga framgångarna klubben har just nu, att få ekonomin i balans.

– För mig är det ett chockbesked. Man hoppas ju alltid på något sätt att det ska lösa sig. Vi ledare och spelare har visat på plan att det funkat, det är tråkigt att det blivit som det blivit, säger tränare Joakim Carlsson.

Dalsjöfors damlag har kämpat för att vända den ekonomiska krisen utan att lyckas. Joakim Carlsson tycker att det känns tomt, men har fortfarande en strimma hopp kvar.

– Jag hoppas att det ska komma en räddande ängel som kan bidra och bevisa att tjejer kan spela fotboll. Med den tiden och det engagemanget vi lagt ned vill vi visa att det ska finnas ett allsvenskt damlag i Borås, säger Joakim Carlsson.

Sorg

– Tjejerna i damlaget och lagledningen har visat oerhörd styrka och verkligen levererat på plan. Det är därför med stor sorg i hjärtat som vi tvingats till detta ställningstagande, säger Hans Forsman, damsektionens ordförande i Dalsjöfors.

En konkursförvaltare tar nu över driften av verksamheten och kommer så snart som möjligt att redogöra för vad konkursen innebär för Dalsjöfors GoIF:s verksamhet i de olika sektionerna.

Besviket

Besvikelsen är stor idag i Dalsjöfors efter beskedet att idrottsföreningen går i konkurs. Ester Persson kan inte förstå det.

– Hur kan en sån klubb gå i konkurs? Vad gör de av pengarna de får in? De måste ju ha hjälp, men jag förstår inte vad det beror på.