Efter Syrienmassakern: Kofi Annan till Ryssland

1:14 min

Ryssland fortsätter att gå sin egen väg när det gäller Syrien. På måndag träffar utrikesminister Sergej Lavrov Arabförbundets och FN:s speciella sändebud Kofi Annan i Moskva.

Bevakningen av Syrienfrågan är intensiv i ryska medier. Rysk tv har haft flera egna reportrar på plats i Syrien. De har hela tiden följt med regeringstrupperna, bland annat i Homs. Den bild som målas upp går helt på regimens linje.

Här fångar regeringssoldater rebeller som visas upp i bild, blodiga och utan skor, deras vapen visas upp och är alltid amerikansktillverkade.

Ryssland är emot de nya sanktioner som föreslagits mot regimen al-Assad. Istället finns en rysk resolution, som väst anser otillräcklig.

På måndag möter Kofi Annan utrikesminister Sergej Lavrov igen för att prata om krisen. Enligt ryska medier kommer samtalen handla om en intern syrisk lösning på krisen och troligen om FN-resolutionen som utökar FN:s mandat i Syrien.

Kofi Annan var i Moskva i mars för samtal, men utan några konkreta resultat.

Tidigare har Ryssland gått med på att upphöra med vapenleveranser till Syrien och bara underhålla det som redan sålts till landet. Ryssland har varit Syriens främsta leverantör av vapen och militärt material.