fotboll

Dalsjöfors startar om föreningen – men utan elitsatsning för damlaget

1:28 min

I torsdags lämnade Dalsjöfors Goif in en konkursansökan till Borås tingsrätt. Igår meddelades att en ny förening kommer att bildas och ta över all verksamhet -- utom elitsatsningen på damsidan som läggs ner.

På ett öppet möte som hölls av föreningen igår meddelades att alla klubbens lag utom damlaget kommer att spela färdigt sina serier. Men damlaget, som leder division 1, drar sig ur sin serie. Hans Forsman, ordförande för Dalsjöfors damlag tycker att situationen är sorglig, men ångrar inte sitt agerande.

-- Inte från min sida som jag ser det, för när jag kom in i det och fick klart för mig att det stod så här illa till så satte vi ju igång räddningsaktionen direkt så jag tycker nog att vi har handlat ansvarsfullt i den här situationen som vi befann oss i.

Sponsorjakt

För att klara av utgifterna för damlaget ansökte klubben om pengar från arvsfonden och tyckte sig också ha fått indikationer på att ansökan skulle beviljas. När så inte blev fallet uppdagades också hur illa det egentligen var ställt ekonomiskt. En intensiv jakt på sponsorer sattes igång men gav inte det resultat man hoppats på. Och när löner till spelare, ledare och anställda inte längre kunde betalas insåg styrelsen att det var kört.

– Det känns oerhört sorgligt jag tycker att damlaget har gjort så bra ifrån sig, de har levererat så på plan och de är förebilder för våra småtjejer i hela bygden. Att de får se att vi har ett elitfotbollslag på damsidan precis som vi har på herrsidan i Elfsborg. Nu försvinner detta och det tycker jag är oerhört ledsamt.

Herrarna går till reserven

Ett nytt damlag på elitnivå ligger långt borta.

– Då skulle nåt dimpa ner från himlen, höll jag på att säga för att läget skulle förändras. Det finns inte ekonomiska förutsättningar för att driva ett damfotbollslag på elitnivå, säger Hans Forsman, ordförande för Dalsjöfors damlag.

Det är ännu oklart om bildandet av en ny förening kommer att göra att herrlaget tvingas flytta ner till reservserien. Diskussioner om vad som gäller i sådana här lägen pågår med fotbollsförbundet.