Malmö

Tredje kvinnomordet i Malmö i år

1:28 min

En kvinna i 30-årsåldern hittades tidigt i morse misshandlad till döds på Södra Skolgatan i centrala Malmö. På plats kunde polisen gripa en 42-årig man som nu är anhållen för dödsmisshandeln.

– Vi tillkallade ambulans omedelbart men vid ankomsten till sjukhuset gick det inte att rädda henne, säger Anders Lindell, informatör hos polisen.

Den 42-årige man som nu sitter anhållen för mord, alternativt dråp, kunde gripas i närheten av platsen där kvinnan hittades. Vittnen hade dessförinnan tillkallat polis sedan mannen burit ner den misshandlade kvinnan på gatan. 

Enligt polisen hade de båda sedan en lång tid tillbaka ett förhållande, men mer detaljer än så vill polisen i nuläget inte säga.

Detta är det tredje fallet i Malmö bara i år där en kvinna dött till följd av våld från en närstående man.

– Jag har ingen tes om varför det har skett så många mord just i Malmö på kort tid. Men när vi pratar med Kvinnojouren Femcenter som är vår medlem i Malmö så upplever de att riskbedömningarna från polisens sida inte är tillräckliga, säger Malin Olsson, vice ordförande i Riksorganisationen för kvinno- och tjejjourer i Sverige.

Polisen i Skåne driver sedan 2008 en satsning som ska förhindra våld i nära relationer, det så kallade projekt Karin. Dit kan kvinnor vända sig om de upplever våld eller hot i en relation.