ligue 1

Zlatan: "Det här är framtiden"

46 min

Prick klockan 15.30 vandrade Zlatan Ibrahimovic upp på podiet i Parc des Princes som PSG-spelare. – Jag är glad över att vara här. Det här är ett spännande projekt, sade svensken.

Efter att den värsta stormen av fotoblixtar lag sig presenterade PSG:s president Nasser Al-Khelaifi nöjt klubbens megavärvning.

– Vi är väldigt stolta över att berätta om vårt största köp, superstjärnan Zlatan Ibrahimovic, säger PSG-presidenten.

Den svenske superstjärnan verkade lika nöjd över att vara där.

– Jag ville det här men visste inte om det var möjligt. Jag är glad över att vara här. Det här är ett spännande projekt. Ett projekt jag vill vara en del av. Det här är framtiden, säger Zlatan.

Enligt den svenske stjärnan är klubbytet från Milan till PSG ett lyft.

– Jag kommer till ett Dream Team. De vill göra allt för att vinna och jag vill vara en del av det. Vi ska skriva historia.

Att PSG även värvade Zlatans lagkamrat i Milan, backen Thiago Silva beskriver han som ytterligare ett incitament att ansluta till klubben.

– De tar hit de bästa spelarna, vem skulle inte vilja spela här?

Zlatan passade även på att tacka PSG och sportchefen Leonardo för att de gjort övergången möjlig.

- Jag vill  tacka för det stora jobbet de gjort. Det här är ännu ett stort steg i min karriär. Jag tvekade inte när Paris Saint Germain tog kontakt med min manager.

Zlatan Ibrahimovic var inte ensam om att uttrycka tacksamhet. Även PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi passade på genom att nöjt skicka iväg en passning till Zlatans förre ägare Silvio Berlusconi som han tackade för att ha gjort affären möjlig.

Men några infekterade känslor från Zlatans sida gentemot Milan råder inte. I alla fall inte om man får tro honom själv.

– Det enda jag har att säga om Milan är att jag är glad att jag var där. Som jag sagt, Milan gav mig leendet tillbaka. Jag vill ha ett positivt minne av tiden där, säger han.

PSG har högt uppsatta mål den kommande säsongen. Målet är att konkurrera om och vinna troféer, både på hemmafronten och ute i Europa.

– Nu är det upp till bevis för oss, säger Zlatan.

Zlatans presskonferens föregicks av en presentation av ett annat PSG-nyförverv: den 19-årige Marco Veratti från Italien. En talang som nu kan se fram emot att spela med en av fotbollsvärldens just nu bästa spelare.

– Det är en stor känsla att få spela med Ibrahimovic, Pastore och Lavezzi. Det är ett stort äventyr som börjar för mig, säger Veratti.  

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se