sport

Stor travhelg väntar på Axevalla

1:43 min

30 000 beräknas komma till Axevallatravet med början i dag. Travtränaren Jenny Nordensson är en av många som ser fram emot helgens trippeltrav.

Utanför de öppna stalldörrarna fläckar en lätt sommarskur ner den torra marken. Vid spiltan står travtränaren Jenny Nordensson och klappar lugnande en ung och busig hingst.

– Det är en storasyster till honom som heter Tennis som kör loppet ikväll. Och hon är ju förberedd för vilken tävling som helst, säger Jenny Nordensson.

Startar i kväll
Stoet Tennis är fem år och har startat sedan hon var tre. Jenny Nordensson är minst lika rutinerad med sina åtta år som proffstravtränare. Hennes Tennis startar ikväll men Jenny kör inte loppet själv.

– Nej, jag har överlåtit det till en lärling som heter Joakim Sandkvist. Jag brukar inte köra mina hästar i lopp, utan det finns så många andra bra kuskar som kan göra det. Vi föder upp, börjar köra in, tränar och tävlar med hästarna. Det tycker jag är väldigt kul, förklarar hon.

Tänker positivt
30 000 besökare väntas besöka Axevalla travbana den här helgen. I lärlingsloppet tävlar stoet Tennis om 50 000 kronor men varken publiktryck eller pengasummor rubbar ekipagets fokus.

– Ja, man försöker att tänka positivt och så för man över det på hästen. Och hästen vet ju inte vad det är i prissumma och vad den möter för hästar egentligen, säger Jenny Nordensson.

Vad tror du om Tennis chanser idag?
-- Hon har varit ute i rätt så tuffa lopp på sista tiden och fått bra tider. Och på Axevalla så är det ju ett långt upplopp, så hon borde ha chans att få en bra placering hoppas jag, summerar hon.