Denver-skyttens motiv fortfarande okänt

Polisen i Colorado, USA, undersöker nu lägenheten som tillhör den 24-årige man som tidigare i dag sköt ihjäl minst 12 människor på en biograf i Aurora utanför Denver.

Jennifer Seeger satt i publiken och berättar hur hon först trodde att den beväpnade och maskerade mannen var en del av showen under premiären av den nya Batmanfilmen.

– Han hade en gasmask, han hade ett skjutvapen i sin hand och han sköt först ett skott mot taket och människor fick panik, säger Jennifer Seeger.

Tio biobesökare dödades direkt på platsen och ytterligare minst två skadade har senare avlidit på sjukhus.

Ytterligare mellan 50-60 skadade vårdas på sjukhus, varav flera barn.

Polisen grep 24-åringen på en parkeringsplats intill biografkomplexet strax efter dådet. Han var beväpnad med tre eller fyra skjutvapen, han gjorde inte motstånd, men sa att det fanns sprängämnen i hans lägenhet, något polisen ännu undersöker.

Polisen kartlägger nu mannens bakgrund och om han samarbetat med någon annan inför dådet som tycks ha krävt en hel del planering.

Mannen studerade på ett universitet på Colorado, men hans motiv är ännu okänt. Enligt amerikanska myndigheter har inga kopplingar med terrororganisationer upptäckts.

Den nationella branchorganisationen för biografägare i USA uppmanade sina medlemmar att se över säkerhetsrutinerna i sina biografer.

Dagens dödsskjutning i Colorado är den blodigaste i sitt slag i USA sedan april 2007. Då dödades 32 personer och 15 skadades på ett universitet i delstaten Virginia.