Så undviker du skador vid anal fisting

3:59 min

Just nu sprids och diskuteras detta inslag som gjordes 2012 på Ligga med P3. Sex som involverar analen är ett tabubelagt område. Ligga med P3 har många gånger belyst olika former av analsex – även analfisting (där bland annat vikten av tillit, anatomi, tydlig kommunikation, att kunna avbryta och hur en ska undvika skador lyfts). 

Det är viktigt att människor får bra utbildning och sexualkunskap – så att folk kan ha lustfyllt sex, som ingen skadar sig eller mår dåligt av.

Detta inslag väckte 2012 många olika känslor och friades av Granskningsnämnden hösten 2012.

/Ansvarig utgivare, Anne Sseruwagi


Kommentar från Robert som jobbade som sexolog och reporter på Ligga med P3 för några år sedan:

Hejsan!

Robert här som jobbade som sexolog och reporter här på Ligga med P3 för några år sedan.

Det cirkulerar idéer om vad som är ”bra”/”normal”/”farlig” sex och vad som inte är det. Många tänker exempelvis att sex enbart är vaginala samlag (och självklart finns det ju rejält mycket annan typ av sex också, som ni vet). Under olika tider har vissa sexuella beteenden och sexuella praktiker setts som olämpliga eller lämpliga eller stämplats som normala eller onormala. Det är föränderligt över tid – men nu verkar analen återigen vara tabubelagd.

En del ifrågasätter om detta verkligen är public service. Och svaret är ja: under mina år gjorde jag inslag, guider och reportage om alla möjliga olika slags sexuella praktiker. En del av praktikerna kanske just du gillar men flera av grejerna är nog inte din favorit. Vi är liksom olika.

Varför gjorde jag då inslaget om analfisting? Bland annat för att det är viktigt att människor får bra utbildning och sexualkunskap – så att folk har det gött, att ingen skadar sig eller mår dåligt av sexet en har. För sex kommer folk ha, på olika sätt efter olika smak, alldeles oavsett om en snackar om det eller ej.

/RobertFisting innebär att föra in en hand i slidan eller analen. Vissa gillar det medan andra tycker att det verkar läskigt. Om du är nyfiken på fisting är det viktigt att ta det lugnt och använda mycket glidmedel.

Jag har intervjuat en specialistläkare om vilka risker det finns med anal fisting. 

Och såklart bjussar vi på andra röviga saker

/Robert