Tillväxtverket spenderade 7,5 miljoner kronor

1:25 min

7,5 miljoner kronor. Så mycket spenderade myndigheten Tillväxtverket av skattebetalarnas pengar på interna seminarier och representation under ett och ett halvt år. Det rör sig om vistelser på slott och herrgårdar, spa och skidåkning, skriver Dagens Nyheter.

Under 18 månader har tillväxtverket spenderat 16,5 miljoner på konferenser och interna utbildningar och utav de ungefär 7,5 miljoner på interna seminarier och representation däribland spa-besök, vin-provningar och andra nöjesaktiviteter. Det skriver Dagens Nyheter i dag. Christina Lugnet är generaldirektör på tillväxtverket.

– Tittar man på den här sammanställningen så blir jag chockad över uppgifterna, så att jag kommer omedelbart gå igenom delegationsordningen och jag har redan gått ut med ett meddelande att alla aktiviteter som har koppling till utbildning och personal ska hädanefter gå via mig, säger Christina Lugnet.

I slutet på maj hölls den årliga medarbetardagen, i år på Grand hôtel i Stockholm, där bara notan för middagen gick på över 428 000 kronor, närmare 1500 kronor per person. Det är mer än dubbelt så mycket som myndighetens egna regler godkänner. Det är avdelningscheferna som har ansvaret att följa policyn, där middagar ska kosta max 600 kronor per person och enligt Christina Lugnet är de medvetna om reglerna.

– Det är en policy som gäller för hela organisationen. Och det är klart, finns det avvikelser här så får man ju ta itu med det och titta över det. Men det går inte att svara på det nu innan man får hela bilden, säger hon.