Allsvenskan

Imponerande seger av Kalmar

2:35 min

Kalmar FF tog en viktig seger, och en imponerande sådan, borta på Råsunda mot topplaget AIK. Kalmar hade en 2-0 ledning som såg stabil ut innan AIK lyckades reducera till 1-2 med tio minuter kvar. Kalmar höll dock ut och inkasserade tre poäng mot topplaget.

Jämn första halvlek

På förhand trodde nog inte många på bortaseger i huvudstaden när Kalmar kom på besök. Det extremt hemmastarka AIK hade nämligen inte förlorat på hemmaplan inför dagens drabbning. Det började dock bra för Kalmar FF som trots en väldigt jämn första halvlek kunde gå till pausvila med 1-0. Ett något otippat halvtidsresultat som gjordes av än ännu mer otippad målskytt, nämligen den finske mittbacken Paulas Arajuuri. Målet gjordes efter knappa halvtimmen spelad och 1-0 stod sig ända in i halvtid.

Aik forcerade

Den andra halvleken hann knappt starta innan det var dags för Kalmar att utöka sin ledning. Denna gång var det en något mer van målskytt vid namn Abiola Dauda som höll sig framme och fördubblade gästernas ledning. Då var det inte många som trodde att Kalmar skulle missa chansen till att plocka en imponerande trepoängare. Spelet såg väldigt stabilt ut och AIK lyckades inte alls komma till några vassa lägen. Med tio minuter kvar att spela av ordinarie matchtid förändrades dock allt. AIK:s Karikari lyckades sätta en reduceringsboll fram till ställningen 1-2 och efter det väntade en tämligen rejäl AIK-forcering i förhoppning att lyckas skapa en kvittering. En rad lägen skapades i ett darrigt Kalmar-försvar men det blev inte värre för smålänningarna än att 1-2 ledningen höll och även blev slutresultat.

Kalmar med på dubbla fronter

Segern innebär att Kalmar, som dessutom har skapat sig ett bra utgångsläge i Europa League-kvalet, nu ligger på en åttonde plats i tabellen på 23 poäng.

AIK-Kalmar FF 1-2 (0-1)

Mål:
AIK: Kwame Karikari
Kalmar: Paulas Arajuuri, Abiola Dauda