Örebro-Mjällby 0-1

Ekenberg avgjorde för Mjällby mot Örebro

2:46 min

Bara två segrar på tolv matcher och på väg att halka ner i botten av allsvenskan. Då styrde Marcus Ekenberg Mjällby uppåt igen. Klassnicken till 1-0 blev matchens enda mål mot jumbon Örebro.

Radiosportens Erik Lundin valde lagens lirare:
Örebro: Patrik Anttonen
Mjällby: Andreas Blomqvist

Svajig form och flera nyckelspelare på vift har satt en turbulent prägel på Mjällby i allsvenskan i år. Laget har letat efter formen och samtidigt blivit av med Erton Fejzullahu och Dominique Kivuvu.

Men mot tabelljumbon Örebro på Behrn arena visade den gamla skyttekungen Marcus Ekenberg vägen uppåt i tabellen igen. Han gjorde det med sitt blott andra mål för säsongen.

I den 27:e minuten gick Ekenberg ostört upp på Haris Radetinacs perfekta inlägg från höger och nickade in matchens enda mål bakom en chanslös Jonas Sandqvist i Örebros mål.

Segern innebär att Mjällby nu utökar sitt avstånd ner till Gefle på kvalplats. Från fyra till sju poäng.

Örebro har det fortsatt tungt i allsvenskan. I avsaknaden av skadade anfallarna Andreas Haddad och William Atashkadeh hade laget väldiga problem att skapa chanser. Oprövade anfallaren Ahmed Yasin byttes ut redan efter 37 minuter. Bäst chans till kvittering hade Daniel Bamberg, vars frispark räddades av Mattias Asper i sista minuten.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se