SVERIGE

Arla möter mjölkbönder- ska förklara varför priserna sjunkit

0:44 min

Vi har tidigare rapporterat om hur det låga mjölkpriset gör det svårt för mjölkbönderna. Idag håller Arla ett möte i Jönköping för att förklara för medlemmarna varför priserna sjunkit.

Ekot berättade tidigare i morse att inte ens gårdar med maximala förutsättningar att vara lönsamma i dagsläget kan gå runt på mjölproduktionen. Idag håller Arla ett möte i Jönköping för att förklara för medlemmarna varför priserna sjunkit.

Michael Johansson från Borgstena är en av de som ska på mötet.

– Jag vet ju vad läget beror på, det är världsmarknaden och en viss överproduktion ute i världen. Så jag ser väl inte att jag skulle kunna få några jättepositiva besked på mötet idag men samtidigt måste man ju visa sitt engagemang och sin frustration och besvikelse i det här läget.

Michael Johansson och hans bror har 40 mjölkkor, vilket idag är ganska få. Men i nuläget är det alltså svårt även för mjölkbönder med större produktion.

– Den närmaste framtiden och sista delen av det här året det kommer att sätta sina spår i den svenska mjölkproduktionen tror jag. Det är många som kommer att lägga av eller tvingas att sluta helt enkelt.