Goitiom hoppas på spel i AIK

2:10 min

Under måndagen kom nyheten om att spanienproffset Henok Goitiom har brutit sitt kontrakt med sin spanska klubb Almeria. Nu hoppas han på spel i AIK.

Spanienproffset Henok Goitiom har brutit sitt kontrakt med sin spanska klubb Almeria. 

27-åringen, som just nu befinner sig hemma i Sverige, meddelade sitt beslut på microbloggen Twitter.

Henok Goitom har tidigare uttryckt en önskan om att få spela i AIK och från AIK:s sida är intresset ömsesidigt.

– Jag vill i nuläget inte kommentera det här mer än att Henok är en väldigt duktig fotbollsspelare och han har sagt att han vill till oss. Om det blir nu eller senare får vi se, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

Från AIK:s sida säger man sig vara överraskade över det besked som Henok Goitom själv valde att sprida till omvärlden via Twitter.

"Jag önskar mina före detta lagkamrater och fans att de går upp i högsta divisionen det förjänar de", satte direkt fart på spekulationerna kring en transfer till AIK.

Enligt AIK:s klubbledning är det inte så konstigt att Henok Goitom vill spela för Solnaklubben.

– AIK är hemma för honom. Han kommer från Kista och han har sagt hela tiden att han vill spela för AIK, säger Jens Andersson.

AIK:s klubbledning vill inte kommentera om man haft kontakt med den 27-årige forwarden efter beskedet om det rivna kontraktet med Almeria.

– Den frågan låter jag vara obesvarad. Jag vill inte kommentera det, säger Jens Andersson.

AIK har möjligheterna som krävs för att få hem en spelare av Henok Goitoms kaliber.

– AIK är en stor klubb. Vi står snart i en ny arena med oändliga möjligheter, så ur den aspekten finns det inga hinder, säger Jens Andersson.

Radiosporten har förgäves försökt nå Henok Goitom, som befinner sig hemma i Sverige.

Hur AIK:s fortsatta arbete fortskrider vill inte Jens Andersson vidareutveckla.

– När vi har något klart så presenterar vi det. Henok vill spela för oss om han gör det nu eller senare det får vi helt enkelt se, säger Jens Andersson.

Henok Goitiom har spelat 13 U21-landskamper. Han blev proffs redan som 19-åring i italienska Udinese och efter två säsonger i Italien, så har han tillbringat de senaste sju proffsåren i Spanien.

Först i Real Murcia och därefter i Real Vallodolid och nu senast tre säsonger i Almeria.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se